85 سال از ساخته‌شدن آرامگاه حکیم «ابوالقاسم فردوسی» می‌گذرد اما کمتر کسی تا امروز، ماجرای جالب شکست معمار معروف فرانسوی در مقابل طرح جوان ۲۶ ساله ایرانی را می‌داند. کسی که او را به‌دلیل طراحی 843 مسجد، به نام «معمار محراب‌ها» می‌شناسیم.

مجله فارس پلاس؛ مریم شریفی: حدود ۹۰ سال قبل، ایده برگزاری کنگره «هزاره فردوسی» به مناسبت هزارمین سال میلاد حکیم ابوالقاسم فردوسی، جامعه ادبی و فرهنگی ایران را در آستانه آزمون بزرگی قرار داد. تکاپوی همه‌جانبه‌ای که شکل گرفته‌بود، در نهایت با برگزاری یک کنگره علمی ادبی با حضور ۴۰ نفر از ایران‌شناسان برجسته از ۱۷ کشور (ازجمله «سباستیان بک» و «فردریش زاره» از آلمان، «هانری ماسه» از فرانسه، «ولادیمیر مینورسکی» خاورشناس روسی از انگلستان، «آرتور کریستینسن» از دانمارک و.) و ۴۰ نفر از دانشمندان و ادیبان ایرانی (ازجمله بدیع‌امان فروزانفر، محمدتقی بهار، عباس اقبال آشتیانی، سعید نفیسی و.) در ۱۲ تا ۱۶ مهر ۱۳۱۳، یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگیِ قرن را رقم زد.

شرکت کنندگان داخلی و خارجی در کنگره هزاره فردوسی در سال1313 در تالار دارالفنون تهران

در جشن‌های هزاره فردوسی اما یک خروجی باشکوه و به‌یادماندنی هم در زمینه معماری داشت؛ مقبره حکیم طوس. همان سازه بلندبالا و شکوهمندی که بسیاری از ایرانی‌ها با آن عکس یادگاری دارند. اما.

 

 


بصیرت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

. آقاي تبليغ|تبليغ رايگان|آگهي رايگان|تبليغات اينترنتي Amber کوچه های آبی احساس معرفی کالا Erron شورای دانش آموزی شهیدبهشتی گندمان زنگ هوشمند مدارس درب چوبی و ضد سرقت ارزان قمیت